Salutare prieteni pescari.

Săptămâna trecută, după o lungă perioadă, a venit și pentru noi vremea unui mult așteptat și bine meritat concediu.

Așa că am luat rucsacurile în spate și am pornit spre Sitges în Spania , acasă la Simona și Jorge, doi prieteni la care am petrecut o săptămână întreagă.  De amintit aici, pentru cine nu știe, Jorge este totodată si persoana care a creeat logo-ul prinde-pește.ro.

Nu o să povestesc aici locurile și experiențele prin care am trecut pentru că nu este pe interesul cititorilor blogului, ci voi povesti doar o zi, în care am mers la o partidă de pescuit organizată de Jorge cu ocazia sosirii noastre acolo.

După ce am inspectat echipamentul de pescuit pe care îl avea acesta, am decis să căutăm un loc de mers la pescuit la păstrăv. Așa că am găsit un râu situat la aproximativ 100 de km de Sitges, in apropiere de orasul Ponts.


Am făcut permisele si licențele de pescuit on-line în aproximativ 10 minute (bine ar fi să avem și noi posibilitatea asta), totodată în ele am putut vedea și pe ce sector de râu avem voie să pescuim și alte detalii necesare partidei noastre de pescuit.

După o vizită scurtă la un magazin ce are printre altele și articole de pescuit, ne-am facut și un stoc micuț de năluci și astfel eram pregătiți pentru mica noastră escapadă.


A doua zi, am ajuns pe malul apei destul de tărziu, dar cu un chef nebun de pescuit. Cănd am coborât din mașină și am văzut râul în toată splendoarea lui, efectiv am uitat de tot.

Am montat rapid lansetele și am început să pescuim, lăsând in grija fetelor restul de pregătiri. După câteva lanseuri am reușit sa prindem doi păstrăvi, dar erau teribil de mici. Am schimbat vreo două locuri, dar rezultatul ramase același.


După ce am stat cu toții la masă, am decis să ne întoarcem pe primul loc de pescuit și să mai insistăm acolo.După câteva lansări, un pic frustrat de faptul că echipamentul cu care pescuiam nu îmi permitea să lansez mai departe, am decis să las năluca să fie dusă de curent în aval, pe sub crengile unor copaci care îmi făceau cu ochiul din momentul în care am ajuns și abia apoi să încep recuperarea.

Și se pare că aceasta a fost cartea câstigătoare, exact de sub acei copaci am adus la mal mai mulți păstrăvi frumoși, ce mi-au oferit niște driluri de neuitat, de la plecări în forță până la sărituri repetate din apă. Un spectacol perfect.
Toți peștii prinși au fost fotografiați și eliberați conform cu regulamentul din perioada asta de pe răul Segre, pentru noi păstrând ce e mai frumos, amintirea acestei experiențe frumoase.

O partidă frumoasă în care am bifat două premiere, primul pescuit la păstrăv și primul pescuit într-o țară străină.

Mulțumesc Simona și Jorge pentru această experiență și sper să o mai repetăm în viitor.
Echipamentul folosit la această partidă de pescuit a constat in:

- lansetă telescopică 1.8m.

- mulinetă 2000 echipată cu fir monofilament 0.20mm.

- gume cu microjig.

- vobler 5cm .

- rotative nr.2 diverse culori.


Până data viitoare fire întinse și dacă nu ați pescuit până acum la păstrăv, trebuie să o faceți pentru că este deosebit.